Kako da staru vozačku dozvolu zamenite elektronskim putem

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je danas pustilo u rad elektronski sistem za zamenu starih papirnih vozačkih dozvola novim.

To znači da građani putem interneta preko e-uprave mogu da podnesu zahtev za zamenu starih vozačkih dozvola. Jedini preduslov je da građani imaju elektronsku ličnu kartu iz koje bi mogla da se preuzme fotografija i staru, papirnu vozačku dozvolu.

 

 nova vozačka

 

 

Sve što je potrebno je da odete na sajt euprava.gov.rs. Najpre morate kreirati korisnički nalog, a zatim pratite dalja uputstva!

Državni sekretar MUP Vanja Vukić rekao je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je pustila takav sistem i među prvim zemljama u Evropi i svetu.
– MUP će i u narednom periodu raditi sve da se pojednostave procedure građanima i da im se omogući da bez dolaska u policiju i čekanja na šalterima dobiju dokumenta – rekao je Vukić.
On je naveo da je MUP doneo odluku da takse za izdavanje nijednog dokumenta neće poskupeti i dodao da ovaj način zamene vozačkih dozvola ne iziskuje nove troškove, već da će građani na taj način i uštedeti jer postoji samo jedna uplatnica, a ne tri na koje se plaćala provizija, kao do sada.
Vukić je rekao da je elektronska zamena vožačkih dozvola omogućena zahvaljući saradnji MUP-a sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom trgovine i telekomunikacija.
On je naglasio da je do sada MUP Srbije izdao 14,5 miliona raznih dokumenata, od toga 1,9 miliona vozačkih dozvola i da je ostalo još da se zameni 1,6 miliona starih dozvola novim.

 

Izvor: Blic.rs

 

Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža: